Smykker av stein

Flora Hagetjenester, hage Stavern, sommerblomster, staudehage, planteforslag hage, hageinspirasjon, bievennlig hage, gartnertjenester, Galleri Askehagen

Hagetjenester

FLORA HAGETJENESTER gir deg råd i forhold til beplantning tilpasset grunnforhold og lys i din hage.,  Beskjæring av prydbusker, bærbusker, frukttrær og roser. Hjelper deg også med plantering på terasser og i krukker.

Flora Hagetjenester drives av  Annegi Eide. Med sin sans for form, farge og estetikk skaper hun vakre hager og utemiljøer som bevarer sin frodighet gjennom alle sesonger. Hun har et ekstra stort hjerte for "naturhager", "naturlig beplantning", staudehager, økologisk giftfritt samarbeid medllom jord og planter.​ I tillegg har Annegi også bakgrunn fra biologi/botanikk og har jobbet som botanisk tegner og designer i mange år.

 • Planteplan, plantedesign, hagedesign, staudehage, naturlig beplantning, gartner Larvik, gartner Stavern, Askehagen, pollinatorvennlig hage, hage uten sprøytemidler, økologisk hage

  Plantevalg og design

  For å få et godt resultat på en beplantning er det viktig å velge rett plante til rett sted. En vakker hage har gjerne planter som blomstrer til forskjellige tider gjennom hele sesongen. Det må tas hensyn til områdets herdighetssone, jordtype, lysforhold og også gjerne byggestil. Det er viktig å vite hvordan plantene utvikler seg i bredde og høyde slik at de fungerer godt sammen med andre planter. Ønsker du en minimalistisk hage, en naturhage eller en med historiske planter, så gir  jeg deg forslag på planter som er tilpasset lys og grunnforhold.
  Du velger om jeg skal plantere eller om du ønsker å gjøre det selv. 
  ​Ønsker du å anlegge en helt ny hage eller ev bare trenger hjelp til deler av den: Ta kontakt for et idémøte hvor vi ser på hagen sammen.  Du får forslag til utforming og plantevalg og du kan stille spørsmål og ta notater underveis. 

 • Beskjæring av frukttrær, roser, busker. Gartner Larvik Stavern. Flora Hagetjenester. Hageservice Nevlunghavn. Planteplan, plantedesign.

  Beskjæring av roser, prydbusker, frukttrær og bærbusker.

  Riktig beskjæring er noe av viktigste å gjøre for å få et godt og sterkt tre eller busk. Spesielt trær, men også busker, som beskjæres fra de er unge, koster mindre i fremtidig vedlikehold og gir mindre muligheter for råte og skade i løpet av livssyklusen.  
  Oppbyggingsbeskjæring benyttes for å gi treet/busken en fin form og at riktige grener får utvikle seg. Deretter benyttes vedlikeholds-/ foryngelsesbeskjæring, fjerning av gamle greiner og greiner som vokser inn i kronen, for å gi planten mere luft og lys og gi plass til nye greiner og skudd. Beskjæring foregår forskjellige tider på året avhengig av plantetype, alder på treet og ønsket resultat. 

Gartner, beskjæring, beplantning, planteforslag hage, gartner Stavern, gartner Nevlunghavn, gartnertjenester, Flora Hagetjenester, Askehagen

Handle planter til hagen, bed eller krukker.

En alternativ og også effektiv løsning til hageplan er at du gir meg ansvar, ev frie tøyler (etter å ha diskutert ønsker, vedlikehold etc) og et budsjett og jeg eller vi sammen drar og handler inn planter, jord etc som trenges til din hage. En fin løsning for å få til en vakker hage, bed eller krukker.